Đina Halilović i devetero djece, od kojih je osmero maloljetno žive na ulici

Đina Halilović i devetero djece, od kojih je osmero maloljetno žive na ulici


Jedanaestočlana porodica iz Mostara živi na ulici

Naša sugrađanka Ajla Velagić Kreso od septembra prošle godine pokušava da animira gradske vlasti da zbrinu s ulice Đinu Halilović i devetero djece, od kojih je osmere maloljetno.

Naime, porodica Halilović koja je godinama kao podstanar živjela u naselju Šehovina u martu prošle godine našla se na ulici nakon što je vlasnica odlučila prodati kuću u kojoj su stanovali.

Bezuspješno tragajući nad novim krovom nad glavom Halilovići su se našli na ulici, tačnije ispod tribina u Sjevernom logoru, gdje na kartonima i spužvama spavaju muž i troje starije djece. Najmlađe dvogodišnje dijete noć provodi u kombiju.

Đina je još jedanaestogodišnjakinja ostala bez roditelja koji su tragično stradali. Zbog teških uslova i borbe za preživljavanje teško se razboljela.

Na njenu muku nije ostala nijema naša sugrađanka Ajla Velagić Kreso koja mjesecima pokušava animirati sistem da zbrine ovu jedanaestočlanu porodicu.

“Ja kao njena opunomoćena sam podnosila zahtjev u Službu za socijalne i stambene poslove, zdravstvo, raseljene osobe i izbjeglice, te dva puta dobila odbijenicu uz obrazloženje da se čeka Javni poziv, te da nema slobodnih stanova u Buffer naselju. Zadnji javni poziv je bio 2010. godine.

Uspjeli smo izboriti dječiji doplatak. Đina ima solidna primanja. Radi se o veoma odgovornoj osobi koja gdje god da dođe neće predstavljati problem za okolinu”, rekla je Ajla za Mostarski.ba.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija