Gradski menadžer Banja Luke odgovara na optužbe za ucjenjivanje direktorice Centra za socijalni rad

Gradski menadžer Banja Luke odgovara na optužbe za ucjenjivanje direktorice Centra za socijalni rad


Bojan Kresojević, gradski menadžer Banja Luke, odgovorio je na optužbe Irene Joldžić, direktorice Centra za socijalni rad u ovom gradu, tvrdeći da je ucjenjivao.

Kresojević je putem zvaničnog Twitter naloga naveo da će novac od jednokratnih novčanih pomoći biti usmjeren za tuđu njegu koja predstavlja zakonsku obavezu, sve dok se ne usvoji rebalans budžeta.

On je dodao da teške kvalifikacije o “ucjeni” ne priliče jednom direktoru, pa tako ni Ireni Joldžić.

Irena Joldžić je ranije izjavila za “Nezavisne” da ju je Kresojević ucjenjivao kako bi potpisala naredbu za isplatu novčanih sredstava. Ona tvrdi da je gradonačelnik Stanivuković povukao novčanu pomoć nakon što nije željela potpisati njegovu naredbu.

Prema njenim riječima, od Centra ne zavisi plaćanje već isključivo od grada.

“Njegov menadžer me je jutros ucijenio da moram da potpišem naredbu na šta sam mu odgovorila da nikakve nezakonite akte neću potpisivati”, dodala je ona te istakla da Stanivuković nema raspoloživa sredstva za Centar za socijalni rad.

On je takođe, prema njenim riječima, trebao da plati jednokratke novčane pomoći od 66.000 KM za više od 300 korisnika.

“Ovu novčanu pomoć je povukao jer nisam htjela da potpišem njegovu naredbu”, pojasnila je Joldžićeva, te podvukla da će uputiti otvoreno pismo gradonačelniku, ali i svim medijima.

Gradski menadžer je negirao optužbe, tvrdeći da nema potrebe za takvim pristupom, te da će novac biti usmjeren prema zakonskim obavezama. Stanje sukoba između gradske uprave i Centra za socijalni rad u Banja Luci ostaje značajno i privlači pažnju javnosti.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija