Oglasio se Denis Stojnić: Prenosite laži novinara Vaskovića koji je nedostupan organima gonjenja BiH

Oglasio se Denis Stojnić: Prenosite laži novinara Vaskovića koji je nedostupan organima gonjenja BiH


Nakon brojnih tekstova sarajevskih medija gdje Denisa Stojnića okarakteriziraju kao kriminalca, narko dilera i žestokog momka Starog Grada ogladio se ovaj MMA borac i poslao poruku.

Poštovani novinari i urednici

s obzirom da je odbjegli novinar Slobodan Vasković nedostupan organima gonjenja BiH po mnogim tužbama građana naše zemlje (pa i po mojoj tužbi), zbog klevete i objavljivanje neistinitih informacija (pod tajnim velom dostupnosti), a vas portal/dnevni list uredno prenosi postove istog, ja, kao slobodan građanin ove zemlje, imam pitanje:

Da li ste provjerili sve navode imenovanog ili svjesno širite dezinformacije, time nanoseći štetu spomenutim licima u tekstu?

Sada govorim o sebi.

Imate li službeni dokument (narodski rečeno: imate li napismeno) da se protiv mene vodi ikakav postupak pred bilo kojim organom u BiH, a u vezi sa aktivnostima kojima bi mi se mogao ispred imena staviti prefiks “narko-diler”?

Ukoliko nemate zvaničan akt bilo kojeg organa u BiH da se protiv mene vodi bilo kakav postupak u tom smislu, svjesno prenosite neprovjerene i netačne informacije, čime svjesno nanosite štetu meni lično, kako privatno tako i profesionalno.

Odgovor da je riječ o tehnici copy-paste prenošenja, odnosno plasiranja ovakvih informacija, čineći ih kao takvih (lažnih) dostupnim širem auditorijumu je neprofesionalan i kompromitirajući i u konačnici klevetnički, što je kažnjivo djelo prepoznato zakonima ove, još uvijek pravne, države.

Prof. Denis Stojnić


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija