Šta je Tužilaštvo KS uradilo po pitanju utapanja dječaka na Ilidži?

Šta je Tužilaštvo KS uradilo po pitanju utapanja dječaka na Ilidži?


U kompleksu “Termalne rivijere Sarajevo” na Ilidži prije dvije sedmice preminulo je dijete.

– Policijskoj stanici Ilidža prijavljeno je u 15.30 sati da je u bazenu jednog hotela na prostoru Ilidže došlo do smrti djeteta. Smrt je konstatirao ljekar u 16.40 sati, potvrdila je Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo i dalje poduzima radnje na utvrđivanju svih okolnosti koje su dovele do utapanja dječaka (5) iz Kaknja, na Termalnoj rivijeri na Ilidži, rečeno je iz ove institucije za portal “Avaza”.

– I dalje se poduzimaju radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti. Dakle, vrše se provjere i s obzirom na fazu u kojoj se predmet nalazi, nismo u mogućnosti davati više informacija niti precizirati svaku pojedinačnu radnju koju tužilac poduzima – rečeno je iz Tužilaštva KS za portal “Avaza”.

Dječak je na bazen došao u pratnji roditelja i sestre. Ljekari su pokušali reanimirati dječaka, nažalost, nije bilo spasa.

Očekuju se novosti od nadležnih institucija o ovom događaju, kao i okolnosti nastanka ove tragedije.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija