Neobičan oglas na OLX-u: Neko prodaje opremu za tenk u Republici Srpskoj?!

Neobičan oglas na OLX-u: Neko prodaje opremu za tenk u Republici Srpskoj?!


Ostataka rata u vidu minsko-eksplozivnih sredstava, vatrenog oružja i vojne opreme i dalje je mnogo u rukama građana. Ali ne samo da je vojna oprema u rukama građana već istom najnormalnije trguju na najvećoj platformu za online trgovinu u BiH.

Dominantno ova vrsta opreme i artikala može se pronaći po lokalitetima u Republici Srpskoj, što implicira koliko je, zapravo, ostalo ilegalnog oružja i vojne opreme u Republici Srpskoj.

Na OLX platformi za online trgovinu ukoliko pretražite pojam „militarija“ i dodate preferenciju „vojna oprema“, možete pronaći pravo more pištoljskih i puščanih okvira, čak i okvira puškomitraljeza.

Također, mogu se pronaći kolekcionarski primjerci eksplozivnih sredstava za koja se ne može utvrditi da su razoružana, što predstavlja dodatnu opasnost.

Iako se radi o javno dostupnom sadržaju, i dalje nemamo reakciju nadležnih koji, prema svemu sudeći, nemaju nadzor nad trgovinskim prometom u Bosni i Hercegovini piše Avaz.

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija