Pritvor Karišiku i Hadžibajriću: Upućeni u KPZ Zenica

Pritvor Karišiku i Hadžibajriću: Upućeni u KPZ Zenica


Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Elmedinu Karišiku i Seidu Hadžibajriću. Na ročištu, održanom jučer, tužioci su istaknuli da se istraga vodi oko 11 mjeseci, a optužbe protiv Karišika uključuju krivična djela kao što su organizirani kriminal, davanje dara i drugih oblika koristi, davanje nagrade, lažni iskaz, zloupotreba ovlaštenja i pranje novca.

S druge strane, Hadžibajrić se suočava s optužbama za organizirani kriminal, pranje novca i primanje nagrade ili drugih oblika dobiti za trgovinu utjecajem.

Direktor KPZ Zenica, Rusmir Isak, potvrdio je da će Karišik i Hadžibajrić biti prebačeni u ovaj zatvor, nakon što je Kantonalni sud Sarajevo obavijestio zatvor o toj odluci.

Akcija “Start 2” je rezultirala hapšenjem Karišika, vlasnika firme Plaza Group, i Hadžibajrića, sina smijenjenog načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića, kao i drugih osoba.

Ova akcija slijedi istragu koja je pokrenuta na osnovu novog izvještaja policijske agencije, a kojom su obuhvaćene tri fizičke i jedna pravna osoba zbog sumnje u organizirani kriminal u vezi sa nezakonitom trgovinom nekretninama na području Općine Stari Grad.

Ovo nije prvi put da su Karišik i Hadžibajrić pod istragom. U maju prošle godine, u sklopu akcije “Start”, uhapšeni su tadašnji načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, njegov sin Seid, Karišik, sekretar Općine Alma Destanović, te Mustafa Dedić i Emina Rogo.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija