Teška nesreća kod Jablanice: Sudar tri automobila, jedno završilo na krovu

Teška nesreća kod Jablanice: Sudar tri automobila, jedno završilo na krovu


Tokom jutarnjih sati današnjeg dana dogodila se teška saobraćajna nesreća na magistralnom putu M17 Mostar – Sarajevo na lokalitetu Donje Jablanice.

U nesreći su učestvovala dva putnička motorna vozila marke Mercedes i Renault Clio i još jedno teretno vozilo na kojima je pričinjena veća materijalna šteta.

Jedno od vozila ostalo je na krovu. Povrijeđeno je više osoba a još se utvrđuje stepen povreda.

Saobraćaj je usporen i odvija se jednom trakom. Na ovom dijelu puta formirana je velika kolona vozila.

 

@crnahronikainfoNesreća Donja Jablanica♬ original sound – CRNA Hronika

 

Ostale informacije iz saobraćaja u BiH

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic, Tuzla-Kalesija (Miljanovci), Jelah-Doboj, Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija