Nakon 13 godina rada u Njemačkoj vratio se u BiH i pokrenuo firmu

Nakon 13 godina rada u Njemačkoj vratio se u BiH i pokrenuo firmu


Ministar privrede Zeničko-dobojskog kantona, Samir Šibonjić, zajedno s ministrom za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, Antonio Šimunović, nedavno su posjetili firmu B&I Metali u Zenici te razgovarali s direktorom Elmedinom Karićem.

Firma B&I Metali, osnovana 2012. godine, fokusira se na mašinsku obradu metala i postala je primjer uspješnog povratka i razvoja u Bosni i Hercegovini.

Elmedin Karić, nakon 13 godina rada u Njemačkoj, Italiji, Belgiji i drugim zemljama, odlučio se vratiti u svoju domovinu s ciljem zaustavljanja iseljavanja mladih.

Osnivanjem B&I Metala želio je ne samo ostvariti uspjeh za sebe već i pružiti priliku za rad i opstanak mnogim mladim ljudima u BiH.

Ministar Šibonjić istaknuo je važnost doprinosa B&I Metala u zapošljavanju zavarivača i bravara, posebno povratnika iz europskih zemalja. Naglasio je da će Ministarstvo privrede uvijek biti partner takvim kompanijama te im pružati podršku u daljnjem razvoju.

Elmedin Karić je istaknuo da su na početku imali desetak zaposlenih, a taj se broj u prvoj godini poslovanja utrostručio. Njihovi planovi uključuju daljnji rast i razvoj kako bi stvorili nova radna mjesta i potaknuli ostanak mladih u BiH. Uprkos izazovima kao što su porezno opterećenje i konkurencija, Karić je izrazio zahvalnost na podršci koju dobivaju od  Suada Kaknje i firme Arel.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija