Član kriminalne grupe Belivuka, Šarića i Zvicera izručen Srbiji: Milinko Brašnjović iza rešetaka

Član kriminalne grupe Belivuka, Šarića i Zvicera izručen Srbiji: Milinko Brašnjović iza rešetaka


U pratnji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za međunarodnu operativnu policijsku saradnju i PU za grad Beograd, M.B. osumnjičen za teško ubistvo ekstradiran je danas letom iz Barselone za Beograd. On je osumnjičen i da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, Darka Šarića i Radoja Zvicera, saopštio je MUP.

Riječ je o Milinku Brašnjoviću, piše Blic.

MUP je i naveo da se M.B. sumnjiči da je, 19. januara 2020. godine, učestvovao u izvršenju krivičnog djela teško ubistvo, kada su u Atini ubijeni državljani Crne Gore Stevan Stamatović i Igor Dedović.

@crnahronikaofficialČlan kriminalne grupe Belivuka, Šarića i Zvicera izručen Srbiji: Milinko Brašnjović iza rešetaka

♬ original sound – crnahronikaofficial

Po sletanju na aerodrom u Beogradu, M. B. je, u pratnji pripadnika SBPOK i PU za grad Beograd, sproveden u pritvorsku jedinicu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

Pripadnici MUP-a, SBPOK-a ekstradirali su danas letom iz Barselone za Beograd, M. B. člana OKG

M. B. je uhapšen 27. februara 2024. godine u mestu Benidorm u Španiji, u saradnji policijskih službenika SBPOK i španske Nacionalne policije FAST tima.

Podsećamo, visokorangirani članovi škaljarskog kriminalnog klana iz Kotora Igor Dedović i Stevan Stamatović ubijeni su 2020. godine u Atini kada su u restoran uletela četvorica maskiranih napadača i iz kalašnjikova pucali u pravcu stola za kojim je sjedilo četvoro ljudi, a među njima i Dedović i Stamatović.

Igor Dedović je ranije u srpskim i crnogorskim medijima povezivan sa ubistvom vođe navijača Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi, koje se oktobra 2016. dogodilo u Beogradu. Stanković je u medijima povezivan sa kavačkim klanom sa kojim škaljarski ima brojne sukobe od 2014. godine, piše N1.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija