Više javno tužilaštvo istražuje tvrdnje o iznuđenom iskazu Srđana Jankovića

Više javno tužilaštvo istražuje tvrdnje o iznuđenom iskazu Srđana Jankovića


Nakon što je Srđan Janković, jedan od osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić u selu Banjsko Polje, izjavio da je njegov iskaz u policiji iznuđen, Više javno tužilaštvo u Zaječaru formiralo je predmet kako bi ispitalo te tvrdnje.

Janković je početkom juna saslušan u tužilaštvu, gde je priznao da je tog dana bio u Banjsko Polju sa kolegom iz JKP “Vodovod”, Dejanom Dragijevićem. Međutim, negirao je da su tog dana videli Danku Ilić ili da su je udarili službenim automobilom. Janković je pred tužiocem izjavio da je njegov iskaz u policiji bio iznuđen i da demantuje sve što je tada rekao.

Tužilaštvo je navelo da je formiralo predmet u vezi s okolnostima koje je Janković iznio, ali njegovo naredno saslušanje će se odnositi na optužbe za teško ubistvo.

Bivši ministar policije Bratislav Gašić ranije je na konferenciji rekao da su obojica osumnjičenih priznala zločin i detaljno opisao događaj. Prema Gašićevim riječima, Danku Ilić su udarili automobilom, ubacili u vozilo i odvezli na deponiju, gde su je ostavili. Međutim, dosadašnji dokazi koje je prikupilo tužilaštvo ne podudaraju se sa tim priznanjima.

Forenzička ispitivanja nisu pronašla DNK tragove Danke Ilić u vozilima koja su osumnjičeni koristili, niti na alatima ili odeći. Jedina preostala nada je analiza dlake kose, ali stručnjaci upozoravaju da, bez folikula, iz te dlake ne može biti izvučen koristan DNK trag.

Janković i Dragijević su osumnjičeni da su automobilom udarili Danku Ilić, ubacili je u vozilo dok je bila bez svijesti i odvezli na deponiju. Sumnja se da su je ugušili kada se probudila i potom ostavili tijelo na smetlištu. Nakon nekoliko dana, Dragijević se navodno vratio na deponiju sa bratom Daliborom i ocem Radoslavom da premjeste tijelo, koje do danas nije pronađeno.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija