TVSA odgovara Zahiragiću: “Mi smo servis građana, a ne političkih partija”

TVSA odgovara Zahiragiću: “Mi smo servis građana, a ne političkih partija”


Televizija Sarajevo (TVSA) je odgovorila na tvrdnje Harisa Zahiragića, iznesene tokom njegovog gostovanja u Klix Studiju, naglasivši da je on iznio niz političkih manipulacija.

U saopćenju za javnost, TVSA je jasno odbacila sve političke manipulacije, klevete i pritiske na njihovu autonomiju i pravo novinara da samostalno određuju informativni, kulturni i svaki drugi program.

“Mi smo servis građana, a ne političkih partija i pojedinaca,” navodi se u saopćenju TVSA. Podsjetili su da je na 5. nastavku 11. radne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, održane 29. maja 2024. godine, razmatran Izvještaj Televizije Kantona Sarajevo za 2022. godinu, koji je odbijen. Međutim, veći dio sjednice bio je posvećen kritici aktuelne Uprave TVSA, naročito izvršne direktorice za program i produkciju, te rada urednika i novinara.

Iz TVSA su poručili da, iako Skupština Kantona Sarajevo ima nadležnosti u imenovanju uprave i direktora TVSA, nema pravo uplitati se u uređivačku politiku i kreirati program te ocjenjivati rad novinara i vrijednost emisija.

Posebno su naglasili netačnost tvrdnji Harisa Zahiragića o broju emitovanih emisija “Polis”. “Zahiragić je tvrdio da je naša televizija emitovala 50 emisija ‘Polis’, što je apsolutna neistina. Tokom 2022. godine realizirali smo 114 emisija s ukupno 226 gostiju,” naveli su iz TVSA. Emisija je emitovana četiri puta sedmično od januara do juna, a nakon ljetne pauze i izbora, emitovana je dva puta sedmično.

Također su istakli da nijedan zastupnik u Skupštini KS nije gostovao u formatu “Jedan na jedan”, već isključivo u dijaloškim emisijama. TVSA je time demantovala sve navode o pristrasnosti i manipulaciji informacijama, potvrđujući svoju posvećenost objektivnom i profesionalnom novinarstvu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija