Ministar Katica: Uzdrmali smo narko podzemlje u Sarajevu

Ministar Katica: Uzdrmali smo narko podzemlje u Sarajevu


Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Admir Katica, iznio je detalje o intenzivnim akcijama MUP-a KS protiv narko podzemlja u glavnom gradu. Istakao je da su redovne racije postale svakodnevica te da su u prvih pet mjeseci ove godine izvedene gotovo 200 operacija širom Sarajeva.

“Naša strategija za sljedećih pet godina usmjerena je na suzbijanje zloupotrebe droga, što je već rezultiralo vidljivim smanjenjem aktivnosti narko podzemlja, iako se to ponekad manifestira kroz sporadične pucnjave”, naglasio je Katica za Slučajeve X.

Ministar je istaknuo da su racije ključni preventivni alat u borbi protiv kriminala te da su rezultirale zapljenom vatrenog oružja, eksploziva i narkotika.

Ipak, naglasio je da su potpuni učinci tih operacija teško mjerljivi, ali da su doprinijele značajnom smanjenju krivičnih djela, posebno onih vezanih za imovinske delikte i razbojništva.

“Naš fokus je i dalje na suzbijanju saobraćajne delinkvencije, što je jedan od najvažnijih prioriteta policije”, zaključio je Katica.

Ministar je također istakao da su ove aktivnosti dio šire strategije koja je usmjerena na poboljšanje sigurnosti građana Kantona Sarajevo.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija