Vučić: Bećirović i Helez neka se bave rezolucijama i dronovima, a Srbija će putevima i rastom

Vučić: Bećirović i Helez neka se bave rezolucijama i dronovima, a Srbija će putevima i rastom


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je članu Predsjedništva BiH i ministru odbrane BiH Denisu Bećiroviću i Zukanu Helezu da se bave rezolucijama i dronovima, a Srbija će prugama, putevima i privrednim rastom.

“Neka se oni bave rezolucijama i dronovima, a mi ćemo prugama, putevima i rastom Srbije”, rekao je Vučić novinarima u Nišu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović je prilikom nedavne posjete Rimu je predložio predsjedniku parlamenta Italije Lorencu Fontani da italijanski poslanici usvoje rezoluciju kojom bi podržali “nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet BiH”.

Ministar Zukan Helez je objavio na društvenim mrežama snimak drona, uz poruku da je to “najbolji penicilin za razdruživanje Srpske i Federacije BiH”.

Helez je nedavno za medije rekao da je BiH napravila određen broj dronova kamikaza.

Podsjetimo i to da Srbija ulaže milijarde eura na naoružavanje.

Prema zvaničnim podacima, Srbija je protekle decenije potrošila blizu tri milijarde dolara na nabavku novog naoružanja, uglavnom se radi o oružju porijeklom is Rusije i Kine. Kupovani su helikopteri, dronovi, transportni avioni, radari i raketni sistemi za protivzračnu odbranu (PZO), naoružanje i oprema za pješadijske i ispecijalne jedinice. Uz ta sredstva Rusija je Srbiji donirala avione Mig-29, tenkove T-72B1MS i oklopna vozila BRDM-2MS.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija