Dodik ponovo protiv NATO-a, a prijeti otcjepljenjem ako Sarajevo pokuša oduzeti imovinu RS-u

Dodik ponovo protiv NATO-a, a prijeti otcjepljenjem ako Sarajevo pokuša oduzeti imovinu RS-u


Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je da će ovaj bh. entitet proglasiti nezavisnost od Bosne i Hercegovine ako Sarajevo, uz podršku međunarodne zajednice, pokuša da joj oduzme imovinu.

“Zapad decenijama ne krije da namjerava da ukine Republiku Srpsku, da potpuno umanji njen značaj i tako stvori centralizovanu i unitarnu BiH. Ako svjetska zajednica pokuša da nametne zakon o imovini, Republika Srpska neće oklevati da proglasi nezavisnost,” rekao je Dodik u intervjuu za RIA Novosti, prenosi RTRS.

Dodik je najavio ponovno razmatranje Prijedloga zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, koji je Vlada RS-a povukla iz parlamentarne procedure na doradu.

“Zbog kritika na račun evropskih propisa, dogovoreno je da se ovaj prijedlog povuče radi daljeg usaglašavanja sa zakonima koji važe u EU,” dodao je Dodik.

Dodik je također naglasio da BiH neće ući u NATO zbog procedure i zakona po kojima se donose takve odluke u BiH.

“Srbi nikad neće zaboraviti stradanja nevinih civila, zbog čega nikada nećemo dati saglasnost za ulazak BiH u NATO,” zaključio je Dodik.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija