Hoće li Vučić biti načelnik Srebrenice, Dodik: Sloga kuću gradi

Hoće li Vučić biti načelnik Srebrenice, Dodik: Sloga kuću gradi


Stranke iz Srebrenice sa srpskim “predznakom” dogovorile su zajedničkog kandidata za načelnika ove općine na predstojećim lokalnim izborima. Radi se o Milošu Vučiću, rođaku srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića. Informaciju o kandidaturi potvrdio je i sam Vučić.

“Tačno je da sam zajednički kandidat za načelnika Srebrenice. Međutim, potrebno je da dogovorimo još neke detalje unutar koalicije, tako da ćemo tek nakon toga dati zajedničku izjavu o mojoj kandidaturi”, rekao je Vučić za Oslobođenje.

Inače, Vučić se u Srebrenicu doselio iz Bugojna prije dvadesetak godina, tačnije 2005. Po dolasku se okušao u privatnom biznisu, otvorivši hostel. U javnosti se malo toga zna o njemu.

Ono što se zna je da ga je za načelnika Srebrenice kandidovao SNSD, “istisnuvši” tako iz utrke svog višegodišnjeg favorita i aktuelnog načelnika Mladena Grujičića. Vijest o jednistvenom kandidatu objavio je i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

“Sloga kuću gradi. Zahvaljujem svim srpskim političkim strankama u Srebrenici koje su postigle dogovor o zajedničkom kandidatu za načelnika na predstojećim lokalnim izborima”, napisao je Dodik.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija