Stalni strah građana u BiH od rasta cijena dok političari uživaju u visokim primanjima

Stalni strah građana u BiH od rasta cijena dok političari uživaju u visokim primanjima


Građani Bosne i Hercegovine suočavaju se s kontinuiranim rastom cijena koji im stvara sve veće financijske izazove, posebno kada je u pitanju plaćanje energenata i osnovnih životnih namirnica.

Istovremeno, politička elita zemlje živi u potpuno drugačijoj stvarnosti, s visokim primanjima koja su daleko iznad prosječnih primanja ostalih građana.

Političari u Bosni i Hercegovini imaju mjesečna primanja u prosjeku od 4.000 do 5.000 KM. Ovo je znatno više u poređenju s platama većine građana koji se suočavaju s ekonomskim izazovima.

Razlike u primanjima postaju posebno vidljive u kontekstu rastućih cijena energenata i osnovnih životnih namirnica, što dovodi do sve veće ekonomske nejednakosti unutar društva.

Osim visokih primanja, mnogi političari u BiH posjeduju znatnu imovinu, često izvan svojih službenih primanja, što dodatno pridonosi percepciji da postoji znatna diskrepancija između vladajuće klase i običnih građana.

Stoga, dok se građani svakodnevno suočavaju s ekonomskim pritiscima, postavlja se pitanje održivosti trenutne ekonomske situacije i potrebi za transparentnijim i odgovornijim vođenjem javnih financija u Bosni i Hercegovini.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija