Foto: Freepik
Vremenska prognoza: Do subote temperature i do 38 stepeni a ona zahlađenje

Vremenska prognoza: Do subote temperature i do 38 stepeni a ona zahlađenje


Od sutra(31.07.) pa do petka(02.08.) jedan kraći povratak vrućeg vremena sa vrhuncem u četvrtak(01.08.) kada će dnevne temperature diljem zemlje iznositi između 32 i 38 °C. Sve to pred pred oslabljenju hladnu frontu koja nam dolazi u noći na subotu, pa će tako i osjet sparine u narednim danima postepeno rasti.

Vrijeme će se u narednim danima postepeno destabilizovati, pa nas tako još sutra očekuje posvuda stabilno i sunčano vrijeme, a u četvrtak poslijepodne u Krajini i na sjeveru Bosne rijetko može biti pljuskova uz razvoj oblačnosti. Više nestabilnosti nas očekuje od petka, sa glavninom od večernjih sati petka i u subotu, kada će kiše i pljuskova sa grmljavinom biti postepeno u većem dijelu zemlje.

Najmanja šansa za padavine tih dana na jugu i zapadu Hercegovine.

Prodorom hladne fronte, subota i nedjelja će donijeti osvježenje uz temperature koje će u većem dijelu zemlje biti blago ispod 30 °C. Na jugu i zapadu Hercegovine i dalje vruće uz temperature između 30 i 34 °C.

Od nedjelje(04.08.) i naredne sedmice stabilizacija vremena uz pretežno sunčano vrijeme. Temperatura u postepenom porastu, uz povratak vrućine piše BHmeteo


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija