Požari kod Bileće i dalje aktivni: Vatrogasci cijelu noć gasili vatru, trojica ih povrijeđena

Požari kod Bileće i dalje aktivni: Vatrogasci cijelu noć gasili vatru, trojica ih povrijeđena


Komandir bilećkih vatrogasaca Milan Šulović izjavio je kako stanje na požarištima kod Bileće ovog jutra nije dobro te da vatrogasci nastavljaju borbu sa vatrenom stihijom.

Vatrogasci su noć proveli na nekoliko požarišta koliko je aktivno kod Bileće. Stambeni objekti sinoć su odbranjeni i više nisu ugroženi, a danas se očekuje dejstvo helikoptera kao i pomoć Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Komandir bilećkih vatrogasaca Milan Šulović rekao je da su u požarima u Bileći jučer povrijeđena tri vatrogasca, javlja RTRS.

Požarna linija na tom području bila je duga do šest kilometara, a vatrogasci su izjavili kako je ovo jedna od najtežih sezona požara do sada.

Inače, za bilećke vatrogasce već duže od dvije sedmice nema odmora. Nakon što je u srijedu, uz pomoć helikoptera, saniran veliki požar koji je zahvatio više hiljada hektara niskog rastinja i šume, jučer je izbio novi. Prema tvrdnjama vatrogasaca, namjerno je podmetnut. Vatra je brzo progutala šumu i nisko rastinje u rejonu sela Granica, uz regionalni put Bileća – Ljubinje. U pomoć su stigla tri helikoptera i pripadnici Oružanih snaga BiH iz kasarane u Bileći.

Osim velikih napora koji vatrogasci ulažu kako bi ugasili vatru koja bukti na više mjesta kod Bileće, problem im stvaraju i česti kvarovi na vozilima što im umnogome usporava dopremanje vode.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija