Požar kod Konjica i dalje aktivan ali stavljen pod kontrolu: “Vatrogasci dali svoj zadnji atom snage da ga ugase”

Požar kod Konjica i dalje aktivan ali stavljen pod kontrolu: “Vatrogasci dali svoj zadnji atom snage da ga ugase”


Šumski požar koji se sinoć pojavio u rejonu Vrtaljice na području Općine Konjic stavljen je pod kontrolu, potvrđeno je iz Protivpožarne jedinice Šumarstva “Prenj.

Kako nam je rečeno, u gašenju požara učestvovala je kompletna Profesionalna vatrogasna jedinica Grada Konjica, Protivpožarna jedinica Šumarstva Prenj i dobrovoljci.

Trenutno gore ostaci od bora, jedan manji dio te se ne očekuje širenje vatre.

Vatrogasci su i dalje na terenu, a uzrok požara će biti poznat naknadno.

“Svi pojedinačno ostavljamo zadnji atom snage kako bismo zaštitili pluća našeg grada. Svaki pojedinac je bitan, jer snaga svake karike u lancu predstavlja njegovu ukupnu snagu i čvrstoću. Promatranje i praćenje situacije se nastavlja, dežurne ekipe Profesionalne vatrogasne jedinice Konjic, Protupožarne jedinice Šumarstvo Prenj i građani dobrovoljci ostaju na terenu”, saopćili su prethodno iz Protivpožarne jedinice Šumarstva Prenj.

@crnahronikaofficialVeliki požar u Konjicu♬ original sound – crnahronikaofficial

Jedan od članova Protupožarna jedinica Šumarstvo Prenj Konjic na večerašnjem požaru na Vrtaljici, naš Emrah Koso. Svi pojedinačno ostavljamo zadnji atom snage kako bismo zaštitili pluća našeg grada. Svaki pojedinac je bitan, jer snaga svake karike u lancu predstavlja njegovu ukupnu snagu i čvrstoću.
Puna podrška našem Emrahu i svim vatrogascima i dobrovoljcima koji večeras proljevaju krv i znoj za naš grad i našu šumu. Veliko vam hvala ❤️

Zadnje vijesti sa požarišta su stigle i požar je koliko-toliko stavljen pod kontrolu. Promatranje i praćenje situacije se nastavlja, dežurne ekipe Profesionalne vatrogasne jedinice Konjic, Protupožarne jedinice Šumarstvo Prenj i građani dobrovoljci ostaju na terenu. U svakom slučaju razlog za optimizam postoji


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija