Prizori s plaže Ičići nakon zabrane kupanja
Ovako izgleda plaža kod Opatije na kojoj je zabranjeno kupanje: Zarazila se i beba

Ovako izgleda plaža kod Opatije na kojoj je zabranjeno kupanje: Zarazila se i beba


Državni inspektorat postavio je ploču zabrane kupanja na plaži Ičići nedaleko od Opatije, jer su ispitivanja pokazala da su na početku plaže povećane vrijednosti bakterije Escherichije coli.

“Na plaži u Ičićima smrdi nekoliko tjedana, a dva baš jako. Došla sam na godišnji i poljubila dijete koje se danima tamo kupalo i baš se intenzivno osjetio miris mokraće u kosi. Samo u našem krugu je desetak ozbiljno oboljelih. Najviše djece i nekoliko odraslih koji imaju ozbiljne želučane i crijevne tegobe i povraćanje. Uz to, neki imaju i samo mučnine” navodi  čitateljica za Jutarnji list.

Kaže da je danas odjednom osvanula ploča na kojoj se ističe da je zabranjeno kupanje, stoga su svi domaći turisti i mještani otišli negdje drugdje, a ostali su stranci za koje vjeruje da ne razumiju što se događa.

“Nisu točne informacije da nitko nije obolio nego nismo išli liječniku misleći da je riječ o crijevnim virozama. Najmanja beba koja je zaražena na plaži ima četiri mjeseca. Nikada ranije na toj plaži nije zabilježen sličan slučaj, mi se ovdje kupamo godinama, čak je plaža imala i Plavu zastavu. Voljeli bi da se utvrdi točan uzrok pojave bakterije”, objašnjava čitateljica.

Dodaje i da sad svi nagađaju što bi mogao biti uzrok. Na plaži je WC od ove godine ponovno u funkciji, iako je protekle dvije bio zatvoren. Osim na toalet, sumnjaju na obližnje kuće sa septičkim jamama koje nisu priključene na kanalizaciju i veliko gradilište hotela u blizini.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija