Foto: Dražan Pozderović
Loša prodaja na pijaci: Mnogi ne žele ni da dođu na posao jer već znaju da ništa neće prodati

Loša prodaja na pijaci: Mnogi ne žele ni da dođu na posao jer već znaju da ništa neće prodati


Na banjalučkoj pijaci, cijene voća i povrća su slične prošlogodišnjim, ali trgovci izražavaju nezadovoljstvo zbog loše prodaje.

Iako su cijene neznatno više nego prošle godine, trgovci tvrde da razlika nije značajna i da prodaja ide loše.

Prema riječima jedne trgovkinje, iako su cijene stabilne, interes kupaca je slab. Trgovci se nadaju poboljšanju prodaje u septembru, kada počne priprema zimnice, što bi moglo povećati potražnju.

“Još je rano da se kupuju sirovine za zimnicu, ali nadamo se većem interesovanju od septembra jer tad svi počinju da se bave tim”, dodala je ona.

Uz lošu prodaju veže se i sve manji broj samih trgovaca koji se po velikim vrućinama ne odlučuju za stajanje uz štandove kraj kojih se, kako tvrde, niko neće zaustaviti.

“Niko ne želi ni da dođe na posao jer već zna da ništa neće prodati. I nas malo što dođe, dođe u nadi da će barem neko naići, ali uzaludno”, izjavio je jedan od trgovaca za “Nezavisne novine”.

Pored loše prodaje, trgovci se suočavaju i s padom broja posjetilaca zbog vrućina, što dodatno otežava posao. Mnogi trgovci nisu spremni raditi u ovim uslovima, očekujući da će prodaja biti minimalna.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija