Spašavali mačića sa krova: “Tri dana ležala dok dječak nije pozvao vatrogasce”

Spašavali mačića sa krova: “Tri dana ležala dok dječak nije pozvao vatrogasce”


U visokom je proteklih dana priča o herojskoj akciji vatrogasaca osvojila simpatije građana. Mačka, koja je tri dana provela zarobljena na krovu poslovnog objekta, konačno je spašena zahvaljujući hrabrosti i odlučnosti lokalnih vatrogasaca.

Zamolba za pomoć stigla je u vatrogasnu stanicu od strane jednog dječaka koji je primjetio mačića koji je očigledno bio zarobljen na visokom krovu i nije mogao sam sići. Vatrogasci su znali da moraju djelovati brzo i pažljivo kako bi osigurali sigurnost životinje pogotovo u vrijeme visokih temperatura.

Vatrogasci su koristili specijaliziranu opremu kako bi se popeli na krov i pristupili mački. Tim specijala je uspio doći do mačke i osloboditi je bez ikakvih ozljeda.

Mačka je bila iscrpljena, ali zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca ona je spašena i vraćena dječaku koji je pozvao vatrogasce u pomoć.

Ova akcija pokazuje koliko su vatrogasci važni u očuvanju sigurnosti zajednice, ne samo u kriznim situacijama, već i u spašavanju životinja u nevolji. Građani Visokog pohvalili su rad vatrogasaca.

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija