Tragična statistika saobraćajnih nesreća: Alkohol i brzina najveći krivci

Tragična statistika saobraćajnih nesreća: Alkohol i brzina najveći krivci


U poslednjem izveštaju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, naglašena je alarmantna situacija u vezi sa saobraćajnim nesrećama.

Prema izveštaju, u prvih sedam meseci ove godine registrovano je 6.192 saobraćajnih nesreća, od kojih je 49 imalo smrtnog ishod. U poređenju sa istim periodom prošle godine, kada je bilo 50 nesreća sa 59 smrtnih slučajeva, broj smrtnosti je i dalje visok. Prošle godine, ukupno 109 osoba je izgubilo život u saobraćaju.

Glavni uzroci nesreća su alkohol i brzina. Više od 50 smrtnih slučajeva ove godine ponovo potvrđuje da su ovi faktori ključni za većinu tragičnih događaja. Takođe, zabiljleženo je da je u prvih sedam meseci ove godine policija izdala 195.773 prekršajna naloga, što predstavlja sedam procenata više u odnosu na isti period prethodne godine. Među njima, 12.591 vozač je isključen iz saobraćaja, od kojih je više od 10.000 zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Policijski službenici navode da ljetnji period donosi dodatne izazove. Povećan broj putnika, događaja i motociklista, kao i pad koncentracije zbog visokih temperatura, dodatno pogoršavaju stanje na putevima, javlja ATV.

Svaki dan je ispunjen intervencijama, od regulisanja saobraćaja do vršenja uviđaja. Kada dođe do nesreće, policijska ekipa brzo reaguje kako bi obezbijedila mjesto događaja, pružila pomoć povrijeđenima i prikupila sve relevantne dokaze. Inspektori sa dugogodišnjim iskustvom ističu da alkohol i brzina ostaju najčešći uzroci nesreća, dok je broj vozila na putevima znatno povećan u odnosu na prethodne godine.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija