Foto: Fena
Konaković najavljuje “konačnu pobjedu”, kaže da je sve laž što govore SDFA

Konaković najavljuje “konačnu pobjedu”, kaže da je sve laž što govore SDFA


Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, istakao je na današnjoj konferenciji lidera Trojke da iza napada na njegovu koaliciju stoji pažljivo planirana kampanja dezinformacija.

Konaković je rekao da su lažne vijesti počele širiti iz Neuma, nakon što je predsjednik SDA pohvalio Trojku kao konstruktivnog partnera u stabilizaciji odnosa, da bi se stvari preokrenule već sljedećeg dana.

Lider Naroda i pravde također je odlučno demantovao optužbe koje dolaze iz redova SDA i DF, ističući da su tvrdnje o pregovorima s HDZ-om i SNSD-om potpuno neistinite.

Prema njegovim riječima, postojala je konstantna kampanja dezinformacija koju je SDFA koristila kako bi diskreditovala njegovu političku grupaciju, Trojku, koju pored Naroda i pravde čine još nekoliko stranaka.

Konaković je naglasio da su optužbe o dogovoru s HDZ-om oko isporuke Izbornog zakona, koji bi navodno bio prilagođen zahtjevima te stranke, apsolutno neosnovane.

“Dvije godine nakon izbora Trojka i dalje čvrsto stoji na stanovištu da su presude međunarodnih sudova imperativ i da se samo implementacijom presuda međunarodnih može krenuti sa reformom izbornog zakonodavstva, nema ni slova onoga o čemu su lagali”, napisao je Konaković.

Odbacivši tvrdnje da je Trojka popustila pritiscima SNSD-a i HDZ-a u pregovorima, Konaković je pojasnio da je njegova strana u Vijeću ministara zapravo ojačala svoju poziciju u odnosu na prethodni saziv, povećavši broj ministarstava sa tri na četiri. Također je istaknuo da su uspjeli vratiti balans u upravljanju državnim agencijama, koje su prethodno bile pod kontrolom SDFA.

Demantujući lažne tvrdnje o dodjeli dodatnih delegata SNSD-u i HDZ-u u Domu naroda, Konaković je napomenuo da su sudski presuđeno da SNSD ima samo tri delegata, a ne četiri kako je bilo u prethodnom mandatu. Slično je i s HDZ-om, čiji broj delegata ostaje nepromijenjen.

Konaković je također oštro osudio pokušaje manipulacije vezane za imenovanje Marina Vukoje na mjesto u Ustavnom sudu, ističući da je Sud nastavio štititi državnu imovinu i donio odluke koje su u interesu očuvanja pravne države, uključujući poništavanje Izbornog zakona Republike Srpske.

Zaključno, Konaković je prozvao SDFA za izbjegavanje javnih debata i upotrebu plaćenih megafona i “budžetskih tuljana” za širenje novih neistina. “Mi ćemo nastaviti razbijati laži sve do kraja, do konačne pobjede,” poručio je Konaković, naglašavajući odlučnost svoje stranke u borbi protiv dezinformacija i za pravednije društvo



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija