Godine bez odgovora: Koliko je vremena prošlo od nestanaka maloljetnika u BiH?

Godine bez odgovora: Koliko je vremena prošlo od nestanaka maloljetnika u BiH?


Sudbina sedmero maloljetnika iz Bosne i Hercegovine je i nakon više godina, ostala nepoznata.

Miloš Todorović nestao je 7. novembra 2007. godine u višegradskom naselju Jondža. Igrajući se u Sportskom centru “Ušće”, pretpostavlja se da je pao u rijeku Drinu, gdje je lopta pronađena. Iako su ronioci pretraživali rijeku, njegovo tijelo nikada nije pronađeno.

Dragoljub Misimović, 16-godišnji gimnazijalac iz Bosanske Gradiške, nestao je 2015. godine nakon što je napustio školu bez jakne i ruksaka. Njegovi roditelji su nudili nagradu za informacije o njemu, ali do danas nije bilo rezultata.

Alen Bukva (3) nestao je 2012. godine u Međeđi. Igrajući se ispred kuće, od tada mu se gubi svaki trag.

Damjan Oroz (2) nestao je decembra 2010. godine dok je bio sa ocem na obali rijeke Vrbanje. Pretpostavlja se da je pao u rijeku, ali nikada nije pronađen.

Inga Perković (16) nestala je u oktobru 2006. godine dok je išla po knjižicu u školu. Iako su provjeravana različita mesta, nikada nije pronađena.

Darko Stančević (2) nestao je u decembru 1982. godine u Mostaru dok se igrao triciklom. Nakon što je baka na trenutak ušla u kuću, dječaka više nije bilo. Njegov crveni tricikl pronađen je u Neretvi. Postoje glasine da je živ i da ga je usvojila italijanska porodica, ali te informacije nisu potvrđene.

Armina Kovač (15) iz Donjeg Vakufa nestala je u martu 2015. godine nakon izlaska s drugaricama. Njeni roditelji su pretraživali područje u blizini Vrbasa, ali do sada nema traga o njoj.

Za nestalim maloljetnicima, uključujući Miloša, Alena i Dragoljuba, raspisana je međunarodna potjernica. Njihove sudbine ostaju nepoznate, a porodice i dalje čekaju odgovore.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija