Tik pred Izbore Srđan Mandić zapošljava stranačke kolege po Općini Centar

Tik pred Izbore Srđan Mandić zapošljava stranačke kolege po Općini Centar


Aktuelni načelnik Srđan Mandić zapošljava svoje članove Naše stranke u Općini Centar

Općinski odbor Demokratske fronte Centar Sarajevo skreće pažnju javnosti da je u toku skandalozna konkursna procedura, čiji je cilj da se Draško Luković, kadar Naše stranke i bliski saradnik aktuelnog načelnika Centra Srđana Mandića, zaposli u Općini, u statusu državnog službenika.

Informacije, koje smo dobili iz više izvora, govore da je u toku konkurs čiji je cilj da se Lukoviću, kao lojalnom kadru Srđana Mandića i Naše stranke, osigura državni posao, kako bi bio zbrinut i u slučaju da aktuelni načelnik to više ne bude nakon predstojećih izbora.

Imajući u vidu da je krajem 2021. na fejsbuk stranici Naše stranke Novo Sarajevo, objavljeno da je Draško Luković je imenovan u Općinski odbor NS u Novom Sarajevu, evidentno je da se radi o klasičnom primjeru stranačkog uhljebljivanja.

Tokom mandata, u javnosti je više puta isticano da je Mandić Lukovića i čitav niz drugih kadrova Naše stranke nezakonito držao na ugovorima o djelu, koje je sve vrijeme krio i na njih su potrošene stotine hiljada maraka, a sada je otišao korak dalje, pa im posve bahato, uoči izbora, nastoji osigurati status državnih službenika.

Praksa stranačkog zapošljavanja u državnu službu predstavlja već decenijama rak-ranu javne uprave, kao i jedan od glavnih razloga dubokog nepovjerenja građana prema institucionalnoj strukturi.

Jedini način da se napravi pozitivna promjena jeste da se konačno prestane s ovom praksom, te da svi građani budu jednaki pred zakonom i imaju iste šanse, a ne da državni poslovi budu rezervisani za stranačke članove.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija