Omladinski Film Festival: Gadi nam se postupak Moamera Kasumovića

Omladinski Film Festival: Gadi nam se postupak Moamera Kasumovića


Omladinski Film Festival Sarajevo (OFF) prekinuo je u septembru 2016. godine ugovor o saradnji s glumcem Moamerom Kasumovićem, uz prethodni dogovor obje strane, saopšteno je iz direkcije Festivala.

Kasumović je obavljao funkciju kreativnog direktora Festivala tokom 2015. i 2016. godine. Iz OFF-a ističu da od trenutka prekida saradnje nisu imali kontakt s njim, niti su imali potrebu za ponovnom uspostavom saradnje.

“Zgrožava nas činjenica i gadi nam se, u najmanju ruku, da je neko ko je bio dio Festivala koji radi sa mladima spreman na postupke koje je uradio i da nismo to ranije uočili. Za vrijeme rada na OFF-u Kasumović nije imao incidenata, no ako se ustanovi da je imao namjeru ili se pojavi informacija OFF će se staviti na raspolaganje agencijama i tužilaštvu”, naglasili su iz OFF-a.

OFF također traži od svih emitera koji trenutno prikazuju serije i filmove s Moamerom Kasumovićem da odmah obustave emitiranje, te apeluje na nadležne institucije da ponovo otvore istragu kako bi utvrdili kako je moguće da mu je izrečena kazna od samo jedne godine zatvora za ovako ozbiljno krivično djelo.

“Kasumović nema nikakve veze s Omladinskim Film Festivalom Sarajevo. OFF će i dalje snažno raditi na borbi protiv nasilja i insistirati na hitnim izmjenama zakona kako bi svi prestupnici, poput Kasumovića, bili registrovani i javno objavljeni”, zaključuje se u saopštenju.

Podsjećamo, Moamer Kasumović je 2021. godine osuđen na godinu dana zatvora zbog bludničenja nad maloljetnikom.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija