Lemezan: ‘Moameru Kasumoviću treba trajno zabraniti rad u bh. kinematografiji’

Lemezan: ‘Moameru Kasumoviću treba trajno zabraniti rad u bh. kinematografiji’


Glumac Moamer Kasumović osuđen je 2021. godine na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela bludničenje nad maloljetnikom, a svoj komentar na navedeni slučaj dao je i Redžo Lemezan, zastupnik u skupštini Kantona Sarajevo.

Lemezan se oglasio putem Facebooka, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Pedofilima nema mjesta na filmovima – mjesto im je u zatvoru!

Kao roditelj, građanin i kantonalni zastupnik, duboko sam zgrožen još jednim slučajem pedofilije, ovoga puta počinjenim od strane Moamera Kasumovića. Činjenica da za ovako strašno djelo nije propisno kažnjen, već je izrečena samo novčana kazna, dodatno me uznemirava, jer takva ‘kazna’ ne može biti adekvatna za traumu koju su pretrpjele žrtve.

Zato smatram da pedofilu Moameru Kasumoviću treba trajno zabraniti rad u bh. kinematografiji. Pozivam sve ustanove kulture čiji je osnivač Kanton Sarajevo – Narodno pozorište, MESS, Kamerni teatar i ostale – da trajno zabrane njegove nastupe i angažmane.

Također, pozivam sve reditelje i producente koji primaju podršku iz budžeta grada, kantona, Federacije i javnih ustanova, da ni u kojem slučaju ne koriste usluge ovog osuđenog pedofila.

Naša društvena odgovornost je jasna: pedofilima nije mjesto u javnom prostoru, na filmskim platnima ili pozorišnim daskama. Njihovo mjesto je u zatvoru!

Pozivam nadležne institucije da reaguju hitno i odlučno kako bismo zaštitili našu djecu i osigurali sigurno okruženje u kojem ovakvi zločinci neće imati nikakvu društvenu ulogu”, napisao je Redžo Lemezan na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo žalilo se na odluku Općinskog suda Sarajevo kojom je glumac Moamer Kasumović osuđen na kaznu zatvora od jedne godine za bludničenje nad maloljetnikom.

Kasumović je odmah uplatio 36.500 KM i otkupio kaznu te nije ni dana proveo u zatvoru, a od tog slučaja se povukao iz javnosti i rijekto se oglašavao.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija