Prodaje se zgrada BHRT-a

Prodaje se zgrada BHRT-a


Općinski sud u Sarajevu donio je rješenje o prodaji imovine Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) zbog duga prema Evropskoj radiodifuzijskoj uniji (EBU) u iznosu od 16 miliona maraka. Ročište za prodaju imovine održat će se 25. septembra 2024. godine u 9.45 sati u zgradi Općinskog suda u Sarajevu.

Imovina koja se prodaje uključuje nekretnine na kojima se nalazi zgrada Radio-televizije, ukupne površine 575 m², te dodatne parcele označene kao vrtovi, njive, oranice, ekonomska dvorišta, benzinska pumpa i gradilište. Ukupna procijenjena vrijednost ovih nekretnina iznosi 165.564.697 KM, prema nalazu sudskog vještaka građevinske struke, Muje Isakovića, iz februara 2024. godine.

Na prvom ročištu nekretnine se ne mogu prodati ispod polovine jedne polovine procijenjene vrijednosti. U slučaju da nekretnine ne budu prodane, sud će zakazati drugo ročište u roku od 30 dana, na kojem će minimalna cijena iznositi jednu trećinu procijenjene vrijednosti.

Pravo sudjelovanja na ročištu za prodaju imaju samo osobe koje su prethodno položile osiguranje od 10.000 KM. Ova prodaja dio je dugogodišnje pravne borbe za reguliranje finansijskog stanja BHRT-a, koji se suočava s ozbiljnim financijskim poteškoćama.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija