Foto: REUTERS/Eduardo Munoz
Vučić će odlikovati predstavnike država koji su bili protiv Rezolucije o Srebrenici

Vučić će odlikovati predstavnike država koji su bili protiv Rezolucije o Srebrenici


Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, potvrdio je danas u Njujorku da će odlikovati predstavnike zemalja koje su podržale Beograd prilikom usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

“Vidim da su neki poludjeli zbog toga što mi odlikujemo ljude koji su štitili međunarodno pravo i Srbiju. To je naša stvar, pitanje našeg suvereniteta”, izjavio je Vučić, dodajući da će nagrade primiti i predstavnici zemalja poput Rusije, Kine, Nikaragve, Meksika, Brazila, Indije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Konga, u zavisnosti od nivoa podrške.

Vučić je najavio sastanak s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom, te razgovor s Jakeom Sullivanom, savjetnikom predsjednika SAD-a za nacionalnu bezbjednost, za koga je rekao da je “vjerovatno najmoćnija osoba u SAD-u”.

Komentirajući globalnu situaciju, Vučić je naglasio potrebu za mirom, ističući da “mir nikada nije bio potrebniji”, ali da se često dodaje “ali” nakon te riječi. Također je spomenuo da Srbija započinje uspostavljanje diplomatskih odnosa s državama Tuvalu, Kiribati i Gvajana.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija