Suđenje trojici državljana BiH zbog 29 provalnih krađa u Njemačkoj

Suđenje trojici državljana BiH zbog 29 provalnih krađa u Njemačkoj


U Regionalnom sudu u Štutgartu nastavljeno je suđenje trojici državljana Bosne i Hercegovine (31, 45, 51) koji se terete za 29 provalnih krađa, pri čemu su ukrali plijen vrijedan stotine hiljada eura.

Jedna od vlasnica kuće, koja je pretrpjela veliku štetu, svjedočila je na današnjem ročištu, izražavajući strah koji je proživjela nakon provale.

Tokom pljačke, izgubila je 60.000 eura i izjavila: “To je bilo kasno popodne, novembra 2023. godine. Nakon svega što sam preživjela, i dan danas živim u strahu.”

Njemački mediji prenose da se presuda očekuje u najkraćem roku jer su sva trojica priznala krivicu i nagodili se s Tužilaštvom, a očekuju višegodišnje zatvorske kazne, koje neće biti duže od šest godina.

Optužnica ih tereti ne samo za materijalnu štetu, već i za psihološki stres koji su prouzrokovali žrtvama. Njihovo hapšenje uslijedilo je nakon detaljne istrage njemačke policije koja je prikupila značajne dokaze, što je i dovelo do nagodbe.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija