Nevrijeme u Dalmaciji: Slivne vode izbijaju šahtove

Nevrijeme u Dalmaciji: Slivne vode izbijaju šahtove


U splitskom području zabilježeno je nevrijeme koje je uzrokovalo značajne oborine. U Splitu je u samo 20 minuta pala količina kiše od 20 litara po metru kvadratnom, dok je u Zadvarju zabilježeno 100 litara kiše. Na otoku Šolti primijećena je pijavica, javlja Dalmacija danas.

Oborine će se nastaviti i tokom sljedeća dva dana, no temperature neće drastično padati. Stabilizacija vremena očekuje se u srijedu navečer.

U Kostanjama je zabilježeno 81 litra kiše po metru kvadratnom, dok su Muć i Omiš doživjeli 48, odnosno 40 litara kiše. Šibenski predio Dolac je preplavljen, a mještani komentiraju na probleme s kanalizacijom i slivnim vodama.

Prema prognozama HRT-a, oblačno vrijeme s kišom stiže već tokom jutra, a očekuje se i prestanak oborina te razvedravanje do večeri. Dnevne temperature će se kretati od 22 do 25°C.

U ostatku Hrvatske, kiša i pljuskovi će se nastaviti, posebno u gorskoj i centralnoj Hrvatskoj, dok će na sjevernom Jadranu biti sunčanijih razdoblja. Od četvrtka, očekuje se jača južina i porast temperatura.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija