Policija spriječia krijumčarenje 14 državljana Afganistana

Policija spriječia krijumčarenje 14 državljana Afganistana


Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine (GPBiH) u utorak su spriječili krijumčarenje 14 osoba afroazijskog porijekla u dva odvojena slučaja.

Najprije su, u mjestu Velino selo na području Bijeljine, prilikom granične kontrole dvaju putničkih motornih vozila, bh. nacionalnih oznaka, uočili u vozilima deset stranih državljana. Nakon toga, u mjestu Trnjaci, također, na području Bijeljine, kontrolom putničkog motornog vozila, bh. nacionalnih oznaka, otkrivena su četiri strana državljana.

U razgovoru sa stranim državljanima pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina su došli do saznanja da ne posjeduju identifikacijske dokumente, dok su u Upitnicima za migrante izjavili da dolaze iz Afganistana. Vozilima su upravljali državljani BiH, priopćila je Granična policija BiH.

O navedenim događajima su obaviješteni dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama izvršeni pretres osoba, privremeno oduzeti dokazni materijali, a vozači ispitani u svojstvu osumnjičenih te će protiv njih biti dostavljeno Izvješće o počinjenom kaznenom djelu – krijumčarenje osoba Tužiteljstvu BiH.

Strani državljani su predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija