Foto: NiP
Ministrica Hota-Muminović bila upoznata s presudom pedofilu Alihodžiću!

Ministrica Hota-Muminović bila upoznata s presudom pedofilu Alihodžiću!


Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Omera Begovića, Azemine Macić i Enese Pavlović, tereteći ih za zloupotrebu položaja zbog pogodovanja pedofilu Samiru Alihodžiću. Optuženi se suočavaju s ozbiljnim optužbama, a slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti.

Omer Begović, tadašnji direktor OŠ “Grbavica I”, tereti se da od marta do avgusta 2018. godine nije suspendovao nastavnika tjelesnog odgoja Samira Alihodžića, iako je bio optužen za bludne radnje. Umjesto suspenzije, nastavio mu je omogućavati rad u školi, čime mu je pribavio nezakonitu korist, omogućavajući mu da zadrži svoje radno mjesto.

“Omer Begović se tereti je od 14. marta do 28. avgusta 2018. godine kao direktor OŠ „Grbavica I“, propustio da suspenduje nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja, iako je znao da je optužen za krivično djelo bludne radnje. Zbog nedonošenja odluke o suspenziji iz nastavnog procesa do okončanja krivičnog postupka, tereti se da da mu je pribavio nezakonitu korist u vidu prava koje mu ne pripada.”

Interesantno je da je i tadašnja ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, Naida Hota-Muminović, bila upoznata sa slučajem.

“Avaz” je došao do dokumentacije koja potvrđuje da je Općinski sud u Sarajevu ministrici dostavio pravosnažnu presudu protiv Alihodžića.

Foto: Avaz

Samir Alihodžić je bivši zet Kemala Ademovića, delegata u Domu naroda PSBiH. Ranije je bio osuđen na godinu zatvora jer je djevojčicama slao eksplicitne fotografije, a zatvorsku kaznu je otplatio. Iako mu je bila izrečena zabrana obavljanja poslova nastavnika, nakon njenog isteka roditelji su se pobunili, što je na kraju dovelo do njegovog otpuštanja.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija