Foto: FENA
Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom preuzela novac oduzet u presudama

Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom preuzela novac oduzet u presudama


FAZUOI preuzeo novac oduzet kroz presude u Velikoj Kladuši i Bosanskoj Krupi

Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom (FAZUOI) danas je preuzela novac oduzet na osnovu presuda u slučajevima vezanim za nezakonitu proizvodnju i promet opojnih droga.

Ova sredstva su trajno oduzeta presudama Općinskog suda u Velikoj Kladuši i Općinskog suda u Bosanskoj Krupi, a predstavljaju nezakonito stečenu imovinsku korist.

Prema zvaničnim informacijama, novac je oduzet na osnovu presuda Općinskog suda u Velikoj Kladuši pod brojevima 23 0 K 057981 24 Kps i 23 0 K 057981 24 K, te presude Općinskog suda u Bosanskoj Krupi pod brojem 18 0 K 056661 23 K.

Preuzimanje je obavljeno u prostorijama Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom u Sarajevu, te će navedena novčana sredstva biti uplaćena u proračun Federacije Bosne i Hercegovine.

Ova sredstva, prema zakonskim propisima, bit će korištena za društveno korisne svrhe, čime se dodatno jača borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

FAZUOI je najavio da će nastaviti s ovakvim akcijama, osiguravajući da imovina stečena kriminalnim radnjama bude pravilno oduzeta i korištena u skladu s važećim zakonima. „Ovim postupkom nastavljamo da osiguravamo pravičnost i transparentnost u upravljanju oduzetom imovinom, te pridonosimo borbi protiv korupcije i kriminala u Federaciji BiH“, priopćeno je iz FAZUOI-a.

 

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija