(FOTO) Neko uništio SDA plakate u Bugojnu

(FOTO) Neko uništio SDA plakate u Bugojnu


Tokom današnjeg dana neko je uništio predizborne plakate SDA stranke u Bugojnu koji su stajali pored ceste.

Iz SDA stranke ošteo osuđuju ovakvo ponašanje pojedinaca.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST, „NAJOŠTRIJA OSUDA UNIŠTAVANJA PREDIZBORNIH PLAKATA SDA OO BUGOJNO U MZ PORIČE“

Jutros su u bugojanskom naselju Poriče osvanuli uništeni plakati SDA OO Bugojno. Tim povodom SDA najoštrije osuđuje ovakvu vrstu vandalskog ponašanja tokom zvanične predizborne kampanje.

Ovo nije obični vandalizam jer slike govore da je to učinjeno planski i organizovano. To je zapravo napad na demokratiju i na pravo svih građana da sami odlučuju, da biraju i budu birani u sigurnom okruženju, uz fer i korektnu kampanju.

Uništavanje plakata SDA Bugojno šalje pogrešnu poruku i mora se osuditi od strane cijele zajednice jer je izuzetno važno da se kampanje vode u duhu demokracije, tolerancije i naravno, uz puno uvažavanje političkih oponenata.

Jasno nam je po čijem nalogu se to radi, ali smo uvjereni da će naši građani prepoznati namjeru takvog ponašanja i osuditi ovaj krajnje primitivni čin uništavanja bilborda u političkoj kampanji, za što su inače predviđene i kazne po Izbornom zakonu BiH.

Sve političke stranke imaju pravo na slobodno izražavanje svojih stavova i ideja i ovakvi postupci nemaju mjesta u demokratskom društvu.

Pozivamo zato nadležne da hitno poduzmu zakonom predviđene aktivnosti na istrazi a mi ćemo se i dalje truditi da oni, koji se na ovakav nasilnički način ponašaju u kampanji, budu adekvatno kažnjeni porazom na izborima.

SDA će biti Izbor naroda..
Sve je jasnije i zašto!!

OPĆINSKA ORGANIZACIJA
STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE BUGOJNO

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija