Karić o izjavi Stanivukovića da je Tvrtko I srpski vladar: Žele prisvojiti ono što im nikada pripadalo nije

Karić o izjavi Stanivukovića da je Tvrtko I srpski vladar: Žele prisvojiti ono što im nikada pripadalo nije


Sinoć je u Banjaluci otkriven spomenik bosanskom kralju Tvrtku I Kotromaniću, a mnogima je zaparalo uši što je gradonačelnik Banja Luke izjavio da je Tvrtko srpski vladar.

“Otvorili smo park i otkrili spomenik srpskom vladaru Stefanu Tvrtku I Kotromaniću! Banja Luka je večeras zasijala u punom sjaju svoje ljepote i istorije! Večeras smo dobili novi park i trg, ali i sačuvali važan dio naše istorije. Dok neki pokušavaju da prisvoje našu istoriju i govore da je Tvrtko bio nešto drugo, mi znamo i branimo istinu – Tvrtko je bio srpski vladar krunisan u Mileševi po obredu Nemanjića i ponosno nosio titulu kralja Srba, Bosne, Primorja i zapadnih zemalja”, rekao je Stanivuković.

U Banjaluci otkriven spomenik kralju Tvrtku I Kotromaniću: Stanivuković kaže da je on srpski

Sada mu je odgovorila gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Kaže da iza svega stoji strategija laži i mijenjanja nepobitnih historijskih činjenica.

“Pokušaj prekrajanja historije od strane banjalučkog srednjoškolca poništit će historijski arhivi, dokumenti i naučne studije meritornih historičara.

I Kulin i Tvrtko su bosanski vladari, banovi i kraljevi. Milenij cijeli zemljice, zemlje, banovine, kraljevine, vilajeta, republike, države Bosne i Hercegovine.

Znaju to svi. Zna i srednjoškolac, zna i šef mu Mile. Znaju i mentori u SANU koji Dobricinom strategijom laži i mijenjanjem nepobitnih historijskih činjenica žele pripremiti teren da bi prisvojili ono što im nikada pripadalo nije.

Kad se magla politikantskih spinova i lazi raziđe ostat će samo spomenici velikim bosanskim vladarima u našoj šeher Banjaluci.

Hvala svakom ko svojim djelima baštini hiljadugodišnju bosansku državnost. Draško, ipak, hvala ti!”, napisala je Karić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija