Draško odgovorio Benjamini: Izbacili ste ime Stefan, vi ste sarajevski falsifikatori

Draško odgovorio Benjamini: Izbacili ste ime Stefan, vi ste sarajevski falsifikatori


Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković odgovorio je na jučerašnje prozivke gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

Podsjetimo, Karić je rekla da se otkrivanjem spomenika kralju Tvrtku I Kotromaniću u Banjaluci pokušava prisvojiti ono što im nikada nije pripadalo.

“Pokušaj prekrajanja historije od strane banjalučkog srednjoškolca poništit će historijski arhivi, dokumenti i naučne studije meritornih historičara. I Kulin i Tvrtko su bosanski vladari, banovi i kraljevi. Milenij cijeli zemljice, zemlje, banovine, kraljevine, vilajeta, republike, države Bosne i Hercegovine. Znaju to svi. Zna i srednjoškolac, zna i šef mu Mile. Znaju i mentori u SANU koji Dobricinom strategijom laži i mijenjanjem nepobitnih historijskih činjenica žele pripremiti teren da bi prisvojili ono što im nikada pripadalo nije…”, rekla je, između ostalog, Karić.

Karić o izjavi Stanivukovića da je Tvrtko I srpski vladar: Žele prisvojiti ono što im nikada pripadalo nije

Sada joj je odgovorio Stanivuković. Kaže da je ona sarajevski falsifikator.

“Bolje biti banjalučki srednjoškolac, nego sarajevski falsifikator, što ste Vi Benjamina. Vi koji ste spomenik Stefanu Tvrtku I Kotromaniću postavili preko noći, tajno i bez potrebnih dokumenata, dok smo mi u Banjaluci spomenik postavili pod suncem, vedrim nebom i pred Bogom, onakako kako dolikuje, da ga cijeli svijet vidi.

Vi koji ste izbacili ime Stefan, da biste izbrisali dio istorije, sakrili činjenicu da je pripadao lozi Nemanjića i da je krunisan u Mileševi po obredu Nemanjića, pred moštima Svetog Save.

Vi koji ste mu sakrili i zvaničnu titulu, izbacili da je bio srednjovjekovni vladar Srba, Bosne, Primorja i zapadnih strana. Vi koji ste sakrili krst na kruni i ono što piše na kraju povelje, a to je “u Hrista Boga” što jasno dokazuje njegovo hrišćansko porijeklo.

Vi koji ste spomenik, kako kažete, postavili privremeno, svjesni da je laž privremena, dok je spomenik u Banjaluci trajan, kao što je trajna i vječna istina i naša istorija.

Vama koji po ko zna koji put pokušavate prekrojiti istoriju poručujem da niste uspjeli. Ovo nije bosanski karakter Republike Srpske, ovo je srpski karakter Bosne i Hercegovine”, napisao je Stanivuković.

U Banjaluci otkriven spomenik kralju Tvrtku I Kotromaniću: Stanivuković kaže da je on srpski



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija