Podignuta optužnica u Njemačkoj: Ubijen ugostitelj iz BiH

Podignuta optužnica u Njemačkoj: Ubijen ugostitelj iz BiH


Danas je Javno tužilaštvo u Düsseldorfu podiglo optužnicu protiv 52-godišnjeg muškarca osumnjičenog za ubistvo ugostitelja porijeklom iz BiH, koje se dogodilo prije pet mjeseci.

Prema izvještajima njemačkih medija, optuženi dolazi s Kosova i od trenutka ubistva nalazi se u zatvoru. Tereti se za teško ubistvo, kao i za kršenje Zakona o oružju.

Rekonstrukcija događaja, prema medijima, otkriva da se ubistvo dogodilo ispred restorana bh. ugostitelja s njemačkim državljanstvom. Prema svjedočenjima, rasprava između optuženog i žrtve prethodila je trenutku kada je 52-godišnjak ispalio nekoliko hitaca direktno u ugostitelja. Nakon toga, bez otpora je sačekao dolazak policije i mirno se predao.

Na licu mjesta preminuo je ugostitelj porijeklom iz BiH. Optužnica navodi da je sukob izbio zbog kockarskih dugova koji su iznosili približno 15.000 eura.

Snimci koje su zabilježili neki od očevidaca prikazuju sam čin ubistva. Na njima se jasno vidi optuženi s pištoljem u ruci, čak i nakon što je žrtva pala na zemlju.

Datum suđenja još nije određen.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija