Škripari planirali napad na Horde zla? PU Široki Brijeg: Postoje operativna saznanja da bi se sukobi nastavili

Škripari planirali napad na Horde zla? PU Široki Brijeg: Postoje operativna saznanja da bi se sukobi nastavili


U ponedjeljak se, u okviru 9. kola WWIN lige Bosne i Hercegovine, igra derbi utakmica između NK Široki Brijeg i FK Sarajevo. Danas je stigla obavijest da je zabranjeno gostovanje Hordi zla.

Podsjetimo, Horde zla su danas saopštile kako im je gostovanje otkazano iz razloga što MUP ZHK nije u stanju garantovati sigurnost navijača.

Ultrasima i Hordama zla MUP zabranio gostovanja

“U dopisu MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona u navedeno je da policija ne garantuje sigurnost navijača te su samim tim zabranili dolazak navijača Fudbalskog kluba Sarajevo”, napisale su Horde zla.

Oštru reakciju su dali i iz FK Sarajevo. Oni su u nevjerici da jedan MUP može javno priznati da ne mogu garantovati sigurnost bilo kome u bilo kojem dijelu BiH.

“Ovim putem pozivamo da se odluka o zabrani dolaska navijača još jednom preispita, kao i da se sve nadležne institucije u BiH uključe u rješavanje ove i sličnih situacija, jer ne možemo kao normalnu prihvatiti činjenicu da se u 2024. godini praktično ukida sloboda kretanja”, rekli su iz FK Sarajevo.

FK Sarajevo o zabrani Hordama zla: Sramota da MUP javno objavljuje kako ne mogu garantovati sigurnost

Sada su se oglasili i iz Policijske uprave Široki Brijeg. Kažu da su imali operativna saznanja da bi se sukobi između dvije navijačke grupe (Škripari i Horde zla) mogli nastaviti.

Podsjetimo, prije nešto manje od 15 dana desio se sukob između ove dvije navijačke grupe, a kada su Horde zla napravile sačekušu Škriparima.

U saopštenju MUP-a ZDK je tad navedeno da nije bilo povrijeđenih osoba, ali da je nastala šteta na autobusu i jednom vozilu.

Detalji sukoba Hordi zla i Škripara: Nekoliko privedenih lica, razbijen autobus!

Iz PU Široki Brijeg sada tvrde da je bilo povrijeđenih osoba.

“Prilikom operativnih saznanja došlo je do povređivanja više navijača Širokog Brijega, dok je na autobusu koji je prevozio navijače nastala materijalna šteta, a za šta smo od MUP-a ZDK-a zatražili očitovanje na koje smo dobili odgovor da su navijači Širokog Brijega napadnuti od više nepoznatih maskiranih osoba koji su gađali bakljama, palicama i drugim predmetima autobus i navijače što je okvalifikovano kaznenim djelom nasilničko ponašanje i oštećenje tuđih stvari, napadači su uhapšeni te su kod njih pronađeni i oduzeti kape-fantomke i nož na rasklapanje”, navodi se iz PU Široki Brijeg.

Ističu da je ovaj događaj doveo do podizanja dodatnih tenzija između navijačkih grupa te da postoje operativna saznanja da bi se sukobi nastavili, što bi dovelo do ugrožavanja sigurnosti ljudi i imovine te stavlja u drugi plan utakmicu.

“Imajući u vidu da je na prvom mjestu sigurnost građana i imovine kao i odigravanje nogometne utakmice, PU Široki Brijeg je donijela odluku o zabrani dolaska gostujućih navijača na utakmicu”, poručili su iz policijske uprave.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija