Detalji tragedije u Hrvatskoj: “Kenan vozio sa isteklom vozačkom i lažnim tablicama na automobilu”

Detalji tragedije u Hrvatskoj: “Kenan vozio sa isteklom vozačkom i lažnim tablicama na automobilu”


U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 23. septembra 2024. godine, oko 17 sati, na cesti D-75 na području Tara kod Novigrada u Hrvatskoj, jedna je osoba poginula, a tri su povrijeđene.

Život je izgubio državljanin Bosne i Hercegovine, 26-godišnjak Keno Ibraković iz Zenice, koji je prilikom skretanja udesno izgubio kontrolu nad vozilom te je došlo do zanošenja automobila u lijevu stranu piše Crna-Hronika.

Policija je izvijestila o detaljima saobraćajne nesreće na području Tara u kojoj je jedna osoba poginula, a tri su ozlijeđene.

On je 23. 9. oko 17 sati dolazeći državnom cestom D-75 iz smjera Novigrada prema Taru, u oštrom, nepreglednom zavoju nepropisno, preko pune linije, pretjecao automobil zagrebačke registracije koji je vozila 26-godišnjakinja. Nakon toga, vozač je, izbjegavajući frontalni sudar s automobilom kojim je upravljao 32-godišnji Nijemac, naglo skrenuo u desno. Pritom je došlo do zanošenja automobila te je udario u teretno vozilo pulskih registracija, koji je vozio 45-godišnji ukrajinski državljanin.

Policija je utvrdila da je 26-godišnjak upravljao automobilom s isteklom prometnom dozvolom i neodgovarajućim registracijskim oznakama. Nadležni državni odvjetnik naložio je obdukciju.

Ukrajincu i suputnicima, 48-godišnjaku i maloljetnici, ruskim državljanima, pružena je liječnička pomoć, a zasad je nepoznata težina njihovih ozljeda.

Cesta od Antenala do ulaza u Tar bila je zatvorena za promet od 17.15 do 21.45 sati, te se vozilo obilaznim pravcima.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija