Isak o zabranama navijanja: Kantonalna policija nema kadrove koji bi rješavali problem, ne žele ni našu pomoć

Isak o zabranama navijanja: Kantonalna policija nema kadrove koji bi rješavali problem, ne žele ni našu pomoć


Navijači HŠK Zrinjski i FK Sarajevo na gostujuće utakmice narednog kola WWIN lige Bosne i Hercegovine neće moći jer MUP nije u stanju da im garantuje sigurnost.

Vjerovali ili ne, jedan kantonalni MUP javno prizna da ne može građanima garantovati sigurnost.

Podsjetimo, Hordama zla je policija MUP-a ZHK zabranila gostovanje u Široki Brijeg, a policija MUP-a HNK je Ultrasima zabranila dolazak na Vrapčiće.

I ovaj problem nisu samo ove dvije utakmice, otkazivanje gostovanja, ili loše organizacije MUP-ova su sve češči problem u Bosni i Hercegovini.

To je potvrdio u razgovoru za Klix i ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak. Isak je mišljenja da neki kantonalni MUP-ovi nemaju kadrove koji bi riješili ovaj problem.

“Taj stav kantonalne policije, da ne može garantovati sigurnost navijačima, nije u redu. Policija na kantonalnom nivou se više vodi politikom da ne rješavaju problem i to mi se ne sviđa. Više puta smo mi iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova poručili da smo spremni pomoći policiji na kantonalnom nivou, ali oni tu pomoć nikada nisu prihvatili”, kaže Isak za Klix.

Isak dalje dodaje da i pored toga što nemaju kadrove, MUP-ovi ne žele ni pomoć Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

“Oni očigledno nemaju kadrove za rješavanje tih problema, a ne žele da koriste nas i našu pomoć koju smo im više puta nudili. Mi smo stavili sve resurse na raspolaganje, a do njih je što to nisu nikada odlučili iskoristiti. FMUP ima sve resurse, obučene kadrove i elitne jedinice čije smo im usluge stavljali na raspolaganje”, dodao je Isak.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija