Foto: Arhiva
BiH očekuje oštru promjenu vremena: Nagli pad temperatura i jaki udari vjetra

BiH očekuje oštru promjenu vremena: Nagli pad temperatura i jaki udari vjetra


Očekuje nas značajna promjena vremenskih uslova koja će donijeti nestabilno i promjenljivo vrijeme u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Tokom dana prognoziraju se kiša, pljuskovi i grmljavina u većini područja, s mogućnošću lokalno jačih olujnih nevremena.

Prema informacijama meteorologa s portala BHMeteo.ba, olujni pljuskovi mogli bi donijeti obilne padavine u kratkom vremenu, praćene sitnim gradom i povremenim snažnim udarima vjetra.

Padavine su već u prijepodnevnim satima zahvatile područje Krajine, a tokom dana će se širiti prema centralnim i istočnim dijelovima zemlje. Najkasnije će stići do istočnih i južnih krajeva, gdje se pljuskovi očekuju u popodnevnim i večernjim satima.

S dolaskom kiše očekuje se i osjetan pad temperature, uz pojačan sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Prije padavina jugo će donijeti toplije vrijeme, što će dodatno naglasiti osjećaj naglog pada temperature.

Znatan pad temperature očekuje se 29. septembra, uz umjerenu do jaku buru na jugu i sjeverni vjetar u ostatku zemlje. Padavine će postepeno prestajati tokom dana, ali će hladni vjetrovi održati niže temperature u odnosu na prethodne dane. U noći između nedjelje i ponedjeljka, predviđa se djelimično razvedravanje, a jutarnji sati ponedjeljka mogli bi biti obilježeni hladnoćom i mogućim mrazom u nižim predjelima, naročito na sjeveru i zapadu.

Promjena iz toplog u hladniji period je značajna, zbog čega se preporučuje oprez, posebno zbog mogućih lokalnih bujica u područjima sklonim naglom prikupljanju vode. Snažni vjetrovi također mogu izazvati dodatne probleme u saobraćaju.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija