Dragana koja je pokušala spasiti psa Medu kaže da ne može danima spavati a ni jesti

Dragana koja je pokušala spasiti psa Medu kaže da ne može danima spavati a ni jesti


 

Zbog traumatičnog iskustva danima ne jede i ne spava. Uz sve to, zbog svog humanog postupka izložena je prijetnjama porodice optuženog

Posljednji slučaj svirepog ubistva psa Mede, u Istočnom Sarajevu, alarmirao je veliki broj građana i udruženja za zaštitu životinja da izađu na ulice Sarajeva i progovore u ime onih koji to ne mogu.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu odredilo je Aleksandru Matiću iz Istočnog Sarajeva jednomjesečni pritvor nakon što je upucao psa Medu, koji je preminuo, nakon što ga je zavezanog za traktor, u ranjenom stanju, vukao po ulici, uz namjeru da ga živog zakopa.

Dragana Gajić, koja je pokušala da spasi nesrećnog psa, kaže da zbog traumatičnog iskustva danima ne jede i ne spava. Uz sve to, zbog svog humanog postupka izložena je prijetnjama porodice optuženog, piše N1.

Sarajlije izašle na ulicu zbog ubijenog psa Mede: U kakvom društvu mi živimo?

– U Hitnoj sam već četiri-pet puta, infuzije… Kod doktora, psihologa non-stop zbog traume i stresa. Plačem, ne mogu da jedem. Budim se noću, sanjam Medu onako kako sam ga vidjela, da ga vuče, a ja molim da pusti. To mi je bilo najgore, govori Dragana Gajić.

Opasni Aleksandar Matić ide iza rešetaka zbog likvidacije nedužnog psa

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija