Kenela Zuko se javno izvinila svima koje je povrijedila njena nespretno formulisana izjava

Kenela Zuko se javno izvinila svima koje je povrijedila njena nespretno formulisana izjava


Predsjednica Asocijacije žena Stranke demokratske akcije (SDA) Kenela Zuko objavila je izvinjenje za svoj istup na skupu ove stranke u Vogošći.

“Iskreno mi je žao jer su moje poruke protumačene na način koji može biti uvredljiv za Vogošćane i naše sunarodnjake iz drugih krajeva Bosne i Hercegovine. Moj dosadašnji angažman bio je u znaku podrške povratničkim zajednicama, posebno ženama i šehidskim majkama. To se neće promijeniti”, objavila je Zuko.

Istakla je i da ne želi tražiti opravdanja ili prebacivati krivicu zbog ovog istupa.

“Svi građani Vogošće su jednaki. Struktura stanovništva naše Općine odražava tragičnu, ali ponosnu prošlost našeg naroda i naše domovine. Jedinstvo u nastojanju da živimo bolje, nadilazi sve naše parcijalne sklonosti i identitete. Bez traženja opravdanja, bez potrebe da prebacujem krivicu, ili umanjujem težinu izrečenog, vođena ljudskim razlozima, iskreno i duboko izvinjenje upućujem svim mojim sugrađanima, ali i drugima koje je povrijedila moja nespretno formulisana izjava”, rekla je Zuko.

Podsjetimo, Zuko je u govoru, u kojem je hvalila vladavinu SDA u ovoj općini, rekla:

“Ja sam išla i u Srebrenicu, Bratunac, Vlasenicu, Orašje, sve obišla. Pa Bošnjake su samo volovska kola prevozila. To su im bili putevi. Ovo sad sve SDA pravi”, kazala je Zuko.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija