Koldžo poručio SDA stranci: “Kada sam vas ja predvodio pobjeđivali ste, sada nemate ni kandidata”

Koldžo poručio SDA stranci: “Kada sam vas ja predvodio pobjeđivali ste, sada nemate ni kandidata”


Nakon što su iz SDA Novo Sarajevo saopćili da je Nedžad Koldžo “trojanski konj” Benjamine Karić, zato jer nije htio da odustane od kandidature u korist zajedničkog kandidata (SBiH, SDA, DF i NES) Muamera Bandića, Koldžo se ponovo oglasio.

Bivši načelnik Općine Novo Sarajevo osvrnuo se na reakciju SDA, ističući da nema namjeru ulaziti u sukobe s tom strankom, ali je postavio pitanje: “Zašto su u panici i čega se boje?”.

Oglasio se Koldžo: “Građani će glasati za mene a ne za stranke”

Prema njegovim riječima, SDA je izgubila kapacitet koji je nekada imala, te sada nemaju ni kandidate u većini općina u Kantonu Sarajevo, nego, kako tvrdi, “samo trguju podrškom za kandidate drugih stranaka, vjerovatno za nečiji privatni račun”.

Također je izrazio uvjerenje da “nervozna reakcija općinskog odbora SDA Novo Sarajevo dolazi po nečijem nalogu”, te sugerisao da je to zbog lošeg stanja njihovog kandidata na terenu. Postavio je pitanje zašto su vijećnici SDA podržavali Hasana Tanovića, podsjećajući da je Tanović izbačen iz njihovih redova.

Nemam se namjeru prepucavati sa Strankom demokratske akcije, ali se nakon njihove nervozne reakcije pitam zašto su u panici i čega se boje?  Ako imaju kandidata u kojeg vjeruju zašto već sada traže alibi za poraz?

Problem je u tome što oni uopće nemaju kandidata. SDA, stranku koja je nekad imala većinu načelnika u općinama Kantona Sarajevo su doveli u poziciju da nema ni kandidate u većini općina, a kamoli pobjedničke načelnike. Samo trguju podrškom za kandidate drugih stranaka, vjerovatno za nečiji privatni račun.
Siguran sam da je i nervozna reakcija općinskog odbora SDA Novo Sarajevo došla po nečijem nalogu, a ne sa terena, jer su dobili podatke koji govore da Bandić loše stoji. Opet ih pozivam neka odgovore na pitanje od kojeg bježe: Zašto su vijećnici SDA podržavali Hasana Tanovića?

Pa onda neka razmisle kako to da nekada snažna probosanska stranka SDA podržava za načelnika čovjeka kojeg su svojevremeno izbacili iz svog općinskog odbora, dvije godine nakon što sam ja napustio Općinski odbor, i kako to da nisu imali jačeg kandidata iz svojih redova.

Ja ću im odgovoriti: zato sto je neko odlučio prodati općinu Novo Sarajevo za druge ustupke u pokušaju da po svaku cijenu spasi propali “koalicioni kapacitet SDA” i pokuša se vratiti na vlast. Sivu eminenciju autora saopćenja ne zanima Općina Novo Sarajevo osim kao zalog i moneta za kupovinu koalicionih partnera u namjeri da se osvete zbog gubitka podrške naroda i vladajuće pozicije.

Iskreno mi je žao svih poštenih i dobronamjernih ljudi u SDA koji su zloupotrebljeni u ovim napadima na mene, savjetujem im da gledaju šta je interes građana, a ne politickih botova, koji očito imaju problema sa činjenicama. A, one su sljedeće:

Ja sam godinu dana prije prošlih lokalnih izbora dužnost predsjednika Općinskog odbora SDA Novo Sarajevo prepustio Hazimu Bahtanoviću.
Oni koji sada mene optužuju od tada su pravili listu i vodili politiku SDA koja je osvojila vise nego dvostruko manje glasova od mene kao kandidata za načelnika i doživjela fijasko na izborima.

U pet ranijih izbornih ciklusa u Novom Sarajevu, kada sam ja predvodio SDA je bila pobjednik i građani su je podržavali. To je odgovor na njihovu tvrdnju čija je politika dovela do poraza.  A, na kraju sa ovim završavam ovu polemiku i želim im svu sreću i da osvoje barem trećinu onoga što smo osvajali kada sam ja predvodio Općinski odbor SDA.

Podsjetio je i na svoje uspjehe dok je bio na čelu Općinskog odbora SDA Novo Sarajevo, ističući da je SDA, dok je on bio na čelu, bila pobjednička stranka, te je na kraju poručio: “Želim im svu sreću i da osvoje barem trećinu onoga što smo osvajali kada sam ja predvodio Općinski odbor SDA”.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija