Bosanskohercegovački glumac Moamer Kasumović naći će se u registru pedofila Crne Gore

Bosanskohercegovački glumac Moamer Kasumović naći će se u registru pedofila Crne Gore


Bosanskohercegovački glumac Moamer Kasumović, koji je 2023. godine osuđen zbog bludnih radnji nad maloljetnikom, bit će upisan u registar pedofila Crne Gore, potvrdilo je Ministarstvo pravde te zemlje.

Prema informaciji koju je crnogorska Pobjeda dobila iz Ministarstva pravde, navedeno je da je uredbom o načinu vođenja kaznene evidencije propisano da se u registar uključuju i osobe osuđene za krivična djela od stranih sudova, uključujući crnogorske državljane, strane državljane, te lica bez državljanstva koja su rođena na teritoriji Crne Gore ili su stalno nastanjena u toj zemlji. Upit je poslan s obzirom na to da je Kasumović rođen u Crnoj Gori, u gradu Bijelo Polje, i da trenutno živi i radi u ovoj zemlji.

Podsjetimo, Kasumović je 2021. godine prijavljen zbog krivičnog djela bludničenja nad maloljetnikom. Nakon drugostepene presude donesene 2023. godine na Općinskom sudu u Sarajevu, osuđen je na godinu dana zatvora.

Prema zakonu u Bosni i Hercegovini, kazna do godinu dana može se otkupiti, neovisno o krivičnom djelu. Tako je Kasumović uplatio iznos od 36.500 KM (100 KM po danu kazne) i time kupio svoju slobodu.

Nakon presude, ovaj glumac se vratio u svoje rodno Bijelo Polje. Iako je presuda bila poznata samo uskom krugu ljudi do prije nekoliko sedmica, Kasumović je nastavio s radom u pozorištu i ostvario nekoliko uloga u serijama.

Međutim, nakon otkrivanja ovog slučaja, ostao je bez angažmana, kao i bez nekoliko planiranih glumačkih uloga. Do sada se nije oglašavao o cijeloj situaciji.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija