Duga zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine

Duga zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine


Zbog nestabilnog vremena i povremene kiše u pojedinim krajevima, vozačima se savjetuje opreznija vožnja prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, stoga apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno. Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Zbog radova na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Reljevo, na dionici autoceste Sarajevo sjever-Butila, vozila saobraćaju jednom trakom u pravcu kretanja. Na dionici Podlugovi-Visoko zbog radova na postavljanju bukobrana, u funkciji je preticajna traka, a brzina je ograničena na 60 km/h.

Na magistralnom putu Matuzići-Doboj, zbog aktuelnih radova, saobraća se usporeno, uz naizmjenično propuštanje vozila. S obzirom na to da se radi o izrazito frekventnoj dionici, tokom dana formiraju se duže kolone vozila u oba smjera.

Sanacioni radovi su aktuelni i na magistralnim putevima: Bosanska Krupa-Bosanska Otoka, Kaonik-Gromiljak, Livno-Kamensko (Podgradina), Gračanica-Doboj, Kladanj-Živinice, Prozor/Rama-Jablanica, Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic i Međeđa-Višegrad.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Duga zadržavanja su na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Gradiška, Brod, Orašje i Svilaj. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak. Također, upozoravamo na učestale odrone, posebno na dionici Banjaluka – Karanovac – Jajce.

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini  saobraćaj se odvija po mjestimično vlažnim kolovozima, a zadržavanja na graničnim prelazima su do 30 minuta na ostalim prelazima, javlja BIHAMK.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija