Foto: Crna-Hronika
Premijer FBiH Nermin Nikšić službenim vozilom marke VW Touareg ide na stranačke skupove po BiH

Premijer FBiH Nermin Nikšić službenim vozilom marke VW Touareg ide na stranačke skupove po BiH


U toku predizborne kampanje u Bosni i Hercegovini, bh. političari se moraju boriti za svaki glas odnosno otići u svaki grad po njega.  Ta putovanja mogu biti naporna, duga i teška s obzirom kakve su nam saobraćajnice širom Bosne i Hercegovine – piše Crna-Hronika.

Kao u onom vicu kada se pita koji je najbolji automobil, pa svi kažu “službeni” tako je premijeru Federacije Bosne i Hercegovine najudobnije voziti se na daleka putovanja sa službenim, skupocjenim službenom automobilom marke VW Touareg. Ta službena putovanja u privatne svrhe su isto i najjeftinija.

Donosimo vam video snimak gdje federalni premijer Nermin Nikšić na svoje stranačke skupove SDP-a dolazi sa skupocjenim VW Touarego-om koji je u vlasništvu Federacije Bosne i Hercegovine. Snimak je sa predizbornog skupa SDP-a u Odžalu.

Korištenje državnih resursa u političkim kampanjama je strogo zabranjeno.

@crnahronikaofficialPremijer FBiH Nermin Nikšić službenim vozilom marke VW Touareg ide na stranačke skupove po BiH♬ original sound – crnahronikaofficial

Kako je govorio Nikšić: “Novac od automobila ide djeci” – Sad kupio VW džipa Touarega

Podsjećamo ured Premijera Federacije Bosne i Hercegovine Nermina Nikšića pripast će jedan službeni putnički automobil slijedećih karakteristika: VWTouareg PA R-Line 3.0 I V6 TDI SCR 4motion, vrsta goriva: diesel, godina proizvodnje: 2024, broj šasije: WVGZZZCR0RD021170, broj motora: DPY 044628, zapremina motora: 2967 ccm, snaga motora: 210 KW, boja: Grenadilla Black Metallic.

Nikšić je naručio dva skupocjena VW modela, za sebe i za svog stranačkog druga Vojina Mijatovića.

Ukoliko pretražimo oficijalnu VW stranicu u BiH možemo vidjeti koliko košta ovaj skupocjeni VW džip. Ruku na srce, VW ima i još skupljeg modela VW-a a to je Touareg R tako da Nikšić nije izabrao baš najskuplji model. Ovaj košta preko 180.000 KM

Može li Touareg gasiti požare?



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija