Policija u Tešnju uhapsila dvojicu dilera u Audi-ju: “Pronašla im robu koju su namjeravali prodat”

Policija u Tešnju uhapsila dvojicu dilera u Audi-ju: “Pronašla im robu koju su namjeravali prodat”


Tokom noćnih sati u mjestu Bobare kod Tešnja, policijski službenici zaustavili su skupocjeni Audi i obavili rutinski pregled.

U torbicama kod vozača i suvozača pronađeno je vipe tableta, digitalna vaga, drobilica, tegla, kao i mala tobica sa opojnom drogom.

Priveden je 40-godišnjak i 25-godišnjak oba iz Tešnja – piše Crna-Hronika.

O cijelom događaju oglasio se i MUP ZDK

Dana 30.09.2024. godine, u 00,25 sati, u mjestu Bobare, od strane policijskih službenika Policijske stanice Tešanj, zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo, marke “Audi”, kojim je upravljalo lice B.Š. (1984), dok se kao saputnik u vozilu nalazilo lice U.R. (1999) oba iz Tešnja.

Izvršenim pregledom vozača i vozila pronađena je torbica u kojoj se nalazilo deset upakovanih sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”, jedna manja tegla u kojoj se nalazilo više tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “Exstazy”, jedan upakovan sadržaj nepoznate materije, jedna digitalna precizna vaga, jedna drobilica sa tragovima biljne zeljaste materije i jedna crna torbica u kojoj se nalazilo jedanaest upakovanih sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Pregledom lica U.R. kod istog su pronađena dva sadržaja praškaste materije koja po svom izgledu asocira na opojnu drogu “Speed”.

Pronađeni predmeti su oduzeti, a navedena lica lišena slobode zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, te je nad istim provedena kriminalistička obrada.

Od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj izvršen je uviđaj, uz upoznavnje dežurnog tužioca.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija